Știri

Comunicat Heineken Pentru Comunitati

Comunicat de presă

Asociația Fapte Bune pentru Comunitate lansează proiectul “Mentorat în fapte bune”

 

 Craiova, 4 octombrie 2013 – Asociația Fapte Bune pentru Comunitate anunță lansarea proiectului Mentorat în fapte bune ”. Proiectul se numără printre cei doi câștigători din orașul Craiova ai programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.

 

Proiectul ”Mentorat în Fapte Bune”, implementat în parteneriat cu Asociația Vasiliada, își propune să asiste persoanele cu dizabilități din Craiova  în demersul lor de integrare în muncă, printr-un proces structurat, bazat pe activități de advocacy, voluntariat și mentorat social.

Proiectul este destinat persoanelor cu dizabilitati care isi doresc un loc de munca, dar care se confrunta cu dificultati in vederea integrarii sau reintegrarii pe piata muncii. Această situatie este cauzată in mare parte de prejudecata pe care o au angajatorii in privinta persoanelor cu dizabilitati, considerand ca  acestea  nu pot sa se adapteze unui mediu dinamic de lucru.

În cadrul proiectului, 30 de voluntari, proveniti din companii private din Craiova, vor fi instruiți cu privire la modalitățile de promovare a potențialului de muncă al persoanelor cu dizabilități, în vederea facilitării accesului pe piața muncii a persoanelor încadrate în diferite grade de handicap. De asemenea, cei 30 de voluntari, vor deveni mentori pentru 30 de persoane cu dizabilități, pregatindu-i astfel să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 6 luni și va avea în vedere, pe lângă asistarea individuală a persoanelor cu dizabilități pentru a se angaja, și o abordare comunitară, prin organizarea unei campanii publice cu scopul de a reduce discriminarea acestora pe piața forței de muncă.

Proiectul “Mentorat în fapte bune”, a fost unul dintre cei doi câștigători ai programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunități”, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest în orașul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în orașul Craiova care au primit un grant în valoare de  50.000 RON fiecare.